Blog

Afvallen en je lichaam weer in vorm krijgen

Wanneer je een lange tijd niet meer aan sport of beweging hebt gedaan om wat voor reden dan ook, dan is je lichaam meestal niet in vorm meer. Je conditie zal niet meer zijn zoals het was en je bent sneller vermoeid, het is daarom erg belangrijk om je weer te beginnen met sporten wanneer je je lichaam weer in goede conditie wilt brengen. Iedereen heeft natuurlijk andere interesse qua sport en oefeningen dus je zult eerst bij jezelf moeten kijken wat je leuk vindt, ga bijvoorbeeld eens een keer naar de sportschool voor en dag om te kijken wat je leuk vindt om te doen en wat niet. Je zult in een sportschool ruime keus vinden aan allerlei verschillende oefeningen en sporten die je kan beoefenen dus het is erg belangrijk dat je weet wat je nodig bent voor de sporten die jou interessant lijkt. Buitentraining bij sportschool in Almelo kan een manier zijn om af te vallen.

Zorg voor de juiste techniek
Wanneer je naar de sportschool gaat is het erg belangrijk dat je de techniek van alles wat je doet goed beheerst, wanneer je dit niet doet dan is de kans dat je je spieren verkeerd traint of de kans op blessures vele malen groter. Daarnaast is het verstandiger om met een lichter gewicht meerdere malen een oefening op de juiste manier te doen dan wanneer je met een te zwaar gewicht de oefening doet met erg veel moeite. Wanneer je niet zeker bent over hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren dan is het verstandig om hier hulp bij te zoeken, dit kan een uitlegvideo zijn op YouTube, een sportinstructeur, je fysiotherapeut of iemand anders in de sportschool.

Zoek hulp bij blessures
Op het moment dat je last krijgt van bepaalde spieren of gewrichten en je denkt dat het een blessure is en geen spierpijn of iets in die richting, dan is het erg verstandig om die oefening dan op dat moment achterwege te laten. Wanneer je dan klaar bent met het sporten maak je zo snel mogelijk een afspraak bij een fysiotherapeut om erna te laten kijken, doorsporten met een blessure is namelijk ontzettend slecht voor je gewrichten en spieren en je zult er vervolgens alleen nog maar meer last van krijgen naar mate je er mee door blijft gaan. Een blessure is vaak te voorkomen door ervoor te zorgen dat je de oefeningen die je uitvoert, goed uit te voeren en door voldoende te rekken en te strekken. Natuurlijk is niet elke blessure te voorkomen en is een vrij grote kans dat je tijdens de tijd dat je aan het sporten bent er wel eens mee in aanraking komt.

Bron: Obifit

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe