Blog, Dieten

Afvallen met het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet is gebaseerd op het dieet dat veel patiënten in het ziekenhuis krijgen wanneer zij zich voorbereiden op een operatie. Het dieet was alleen geschikt voor mensen die last hadden van teveel gewicht, waardoor de artsen niet goed bij bepaalde plekken in het lichaam konden. Hierdoor moesten de patiënten op een tijdelijk dieet, zodat ze wat overtollige kilo’s zouden verliezen. Tegenwoordig kun jij zelf gewoon thuis het ziekenhuisdieet volgen, om zo van de overtollige kilo’s af te komen. Let wel op, het is verstandig om het ziekenhuisdieet niet voor meer dan vier weken achter elkaar te volgen. Dit kan namelijk problemen opleveren, dus het is slim om dit te vermijden.

Het ziekenhuisdieet bestaat uit speciale voeding die ervoor zorgt dat jouw lichaam veel vet gaat verbranden, terwijl er toch weinig nieuw vet bij gemaakt zal gaan worden. De logische reactie van het lichaam hierop is dat je kilo’s gaat kwijtraken, en dat is dan ook het uiteindelijke doel met dit dieet. Het dieet zal jou dus ook helpen om jouw streefgewicht te behalen, zodat jij veel beter in je vel zult gaan zitten. Je zult namelijk veel kilo’s gaan verliezen met het ziekenhuisdieet, omdat het dieet op die manier is opgesteld. Je maakt gebruik van verschillende soorten voeding, waaronder vooral magere kwark en magere yoghurt. Daarnaast is ook fruit zeer belangrijk tijdens dit dieet, en je zult dan ook regelmatig een sinaasappel of grapefruit eten.

Wist je dat: het ziekenhuisdieet voor patiënten in het ziekenhuis gemiddeld 5 kilo gewichtsverlies in minder dan een week realiseerde? Dit is echter alleen veiling onder toeziend oog van een arts, waardoor het dus niet aan te raden is om het exacte voedingspatroon van het ziekenhuisdieet op te volgen. Het is veel beter om gewoon rustig aan te doen met de voeding, en stapsgewijs te beginnen met het dieet. Zo loop je veel minder risico op bepaalde problemen die zouden kunnen ontstaan door het ziekenhuisdieet, en hoef jij je dus nergens zorgen over te maken.

Op het internet zijn veel voedingsschema’s te vinden voor het ziekenhuisdieet. Vaak komen deze goed overeen, maar het is toch handig om naar de verschillende schema’s te kijken. Zo kun jij uitzoeken waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit zal gaan. Het is namelijk niet erg als jij bepaalde voeding die het dieet voorschrijft niet lust, omdat je dit kunt vervangen door voeding die voorgeschreven wordt in een andere versie van het ziekenhuisdieet. Zo kun je uiteindelijk nog steeds een geweldig voedingsschema opstellen voor jezelf, om het ziekenhuisdieet zo succesvol mogelijk te maken.

Als je van plan bent het ziekenhuisdieet te volgen, dan is het handig om dus van te voren goed te kijken welke voeding jou wel of niet aanspreekt. Het is namelijk niet slim om een dieet te volgen waarbij jij voeding moet eten die jij helemaal niet lekker vindt. Hierdoor zal jouw doorzettingsvermogen veel minder zijn en zul je het dus veel minder lang volhouden. Het is dus veel handiger om wel een voedingsschema op te stellen dat alleen bestaat uit voeding die jij echt lekker vindt, zodat jij het beste resultaat zult gaan behalen.

Tijdens het ziekenhuisdieet is het ook handig om veel water te drinken. Hiermee behaal je namelijk nog eens extra profijt, omdat er minder vet aangemaakt zal worden. De voeding verteert namelijk een stuk beter, waardoor het vetaanmaakproces minder snel in werking gesteld hoeft te worden. Dit helpt op zowel lange als korte termijn zeer goed.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe