Blog

De beste manieren om te trainen met een spinningfiets

De beste manier om te trainen op een spinningfiets ontdekken? Dan is het vooral van belang dat je een goede fiets hebt staan. Zorg ervoor dat je een model kiest waar voldoende uitdaging in zit en waarmee je op een comfortabele manier kunt sporten. Het is prima om tot het gaatje te gaan, mits de techniek van de spinningfiets ervoor zorgt dat je dat op een goede manier kunt doen. Als je niet tot het gaatje wilt gaan maar rustig wilt fietsen dan is een hometrainer de beste koop.

Door op de beste manier op een spinningfiets te trainen zorg je er eenvoudig voor dat dit veel minder zwaar en intensief aanvoelt dan wanneer je er alles aan moet doen om de fiets in ieder geval onder controle te houden.

Benieuwd naar de tips die we voor je op een rij zetten? We behandelen het vliegwiel en de aandrijving, net als het trapsysteem van de spinningfiets. Een leuk extraatje op sommige fietsen is een ingebouwde generator, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je zelf de elektriciteit op kunt wekken om gebruik te kunnen maken van de trainingscomputer.

Vliegwiel en de aandrijving
Het vliegwiel is een essentieel onderdeel van de spinningfiets en heel belangrijk wanneer je daar op de beste manier op wil trainen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit onderdeel het voorwaartse gevoel op een fiets zal nabootsen, waardoor je op een natuurlijke wijze kunt trainen. Je zorgt er daarmee als het ware voor dat je daadwerkelijk aan het fietsen bent.

Tegelijkertijd is de aandrijving van de spinningfiets van groot belang om daar op de beste manier op te kunnen trainen. We onderscheiden twee verschillende soorten aandrijvingen:
• De V-aandrijfriem
• De V-belt

Houd er rekening mee dat een kettingaandrijving netjes in de olie moet zitten. Met een aandrijfriem heb je daar geen last van en de spinningfiets wordt er bovendien een stuk stiller van. Houd er rekening mee dat de riem over het algemeen duurder is dan een ketting.

Trapsysteem van de spinningfiets
Onafhankelijk van het type aandrijving is het verstandig om goed te kijken naar het trapsysteem op de spinningfiets, waarmee je ervoor zorgt dat je daar op de beste manier op kunt trainen. Zorg er bij voorkeur voordat je gebruik maakt van een doortrapsysteem. In tegenstelling tot bij een free-wheel systeem blijven de trappers gewoon doorgaan, waardoor je niet zomaar kunt stoppen. Dat lijkt een nadeel, maar zorgt ervoor dat je meer druk voelt om op de beste manier te blijven trainen op de spinningfiets.

Trainingscomputer en ingebouwde generator
Uiteraard zijn er fietsen beschikbaar met een uitgebreide trainingscomputer, bijvoorbeeld om je hartslag en andere parameters bij te houden. Dat is een goede keuze om op de beste manier te kunnen trainen op een spinningfiets. Kies bij voorkeur voor een model met een ingebouwde generator, zodat je zelf de stroom kunt opwekken om daar gebruik van te maken. Dat is een mooie duurzame gedachte, terwijl je ondertussen op de beste manier kunt trainen op een spinningfiets dankzij de informatie van de trainingscomputer die je kunt bekijken.

Hopelijk heb je iets gehad aan de tips in dit artikel. Is de spinningfiets niets voor jou. Dan zijn er nog legio andere fitnessapparaten! Een crosstrainer is ook een heel goede fitnessapparaat. Die kun je bijvoorbeeld hier vergelijken: crosstrainers vergelijken.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe