Blog, Dieten

Een glutenvrij dieet

Een glutenvrij dieet: zowel voor allergieën als voor gewichtsverlies

Als je een glutenvrij dieet volgt, dan is de kans groot dat je dit doet omdat je last hebt van allergieën. Als je namelijk allergisch bent voor gluten, dan is er veel voeding die je beter niet kunt eten. Wist je echter dat je het glutenvrij dieet ook kunt gebruiken om af te vallen? Door gluten te schrappen uit jouw voedingspatroon, is het mogelijk om geweldige resultaten te behalen op het gebied van gewichtsverlies. Hierdoor is de kans groot dat jij in korte tijd jouw streefgewicht kunt bereiken.

Hoe werkt het glutenvrij dieet

Het glutenvrij dieet bestaat, zoals de naam al zegt, uit voeding die glutenvrij is. Je mag dus geen gluten eten tijdens dit dieet, en alle voeding die je binnenkrijgt is dan ook glutenvrij. Gluten zitten in brood, pasta, koeken, etc. Door deze te vermijden uit jouw voedingspatroon, kun je ervoor zorgen dat je veel gewicht gaat verliezen. Dit doe je door veel meer groenten en fruit te gaan eten, samen met magere zuivel en mager vlees. Deze vier voedingssoorten zijn namelijk essentieel voor het menselijk lichaam wanneer je stopt met het eten van gluten. Zo kun je er dus voor zorgen dat je veel gewicht gaat verliezen.

Wist je dat: gluten veel koolhydraten bevatten? Door koolhydraten te vermijden uit het dieet, is het sowieso al mogelijk om veel gewicht te verliezen. Er zijn veel verschillende soorten diëten die zich richten op het verliezen van gewicht, door koolhydraten te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn het koolhydraatarme dieet, het eiwitdieet, het crash dieet, en nog veel meer. Ook het glutenvrij dieet is hier deel van, en dit dieet gaat jou helpen om veel kilo’s te verliezen. In principe gooi jij jouw gehele voedingspatroon om wanneer je kiest om dit dieet te volgen, maar je zorgt er wel voor dat jij veel gewicht gaat verliezen.

Je zult met het glutenvrij dieet op een gegeven moment merken dat je veel gewicht zult gaan verliezen zodra je het voor enige tijd volhoudt. Dit is dan ook uiteindelijk het doel, en het is goed als dit proces begonnen is. Om nog meer gewicht te verliezen, kun je ervoor kiezen om te gaan sporten. Door het glutenvrij dieet te combineren met veel sport, is het mogelijk om nog veel betere resultaten te behalen. Zo zul jij jouw streefgewicht veel sneller bereiken en dus binnen korte tijd er veel beter uitzien.

2 reacties op “Een glutenvrij dieet”

 1. On mei 2, 2013 at 6:25 pm Julie responded with... #

  Beste,

  ik volg al ruim een jaar een glutenvrij dieet. Ik vermager hier niet van. Ik gebruik wel vervangmiddelen voor brood, pasta, … Maar dan zonder gluten. Zou dit de reden kunnen zijn?

  Grtjs

  J.

  • On juni 13, 2013 at 9:28 pm Peter responded with... #

   Hallo Julie,

   Doe je dit dieet in combinatie met sporten?

Voeg een reactie toe