Blog

Flauwe fabels over afvallen

Als je bezig bent met afvallen dan vliegen de grootste fabels je om de oren. Mensen komen met goedbedoelde adviezen en weetjes over eten, waar je dikwijls niets mee kunt. Soms is het moeilijk de feiten van de fabels te kunnen onderscheiden. Al die “wijze” raad kan behoorlijk verwarrend zijn. Daarom hebben wij hier de grootste fabels voor jou op een rijtje gezet;

Niet waar…

A-merken zijn gezonder dan huismerken
Mensen denken dat als een product duurder is het ook wel meer waard zal zijn. Dit is lang niet altijd het geval. De kosten verschillen voornamelijk door de marketing van het product. Voor A-merken wordt meer reclame gemaakt en houden vaak speciale acties die heel veel geld kosten. Deze kosten worden doorberekend in het product. Goedkopere producten zijn daarom niet perse een ongezonde keuze.

Van vruchtensap wordt je niet dik
Helaas kan een glas sinaasappelsap of een pakje appelsap net zoveel suiker bevatten als een glas cola. Vruchtensappen zijn daarom net zulke dikmakers als frisdranken en kun je maar beter zoveel mogelijk vermijden. Drink bij voorkeur water of kruidenthee, want daar kom je geen grammetje van aan.

Van boter wordt je dik
In boter zit veel vet, maar je lichaam heeft wel vetten nodig om gezond te blijven. Smeer daarom zo nu en dan een laagje boter op je brood en gebruik gezonde oliën zoals olijfolie of kokosolie om vlees en vis mee te bakken. Door de aanwezige vetten heb je sneller en langer een verzadigd gevoel, waardoor je minder eten nodig hebt.

Light frisdrank is gezonder
Light frisdrank bevat minder calorieën, maar is daarom zeker niet gezonder. In light varianten zijn de suikers vervangen door zoetstoffen. Deze zoetstoffen zijn erg slecht voor de gezondheid en zijn vaak de boosdoeners voor onze zogenaamde “snack-aanvallen”.

Wil je snel en gezond afvallen en je voedingspatroon verbeteren? Dan kun je het beste te werk gaan met gezond verstand.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe