Blog, Dieten

Het Dukan dieet

Het Dukan dieet is een dieet dat opgesteld is door de Franse dokter Pierre Dukan. Het dieet richt zich op de verhoogde inname van eiwitten, terwijl de inname van koolhydraten aanzienlijk verminderd wordt. Zo is het mogelijk om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Hier kun jij jouw voordeel mee behalen, door hier slim om in te spelen. Het volgen van het Dukan dieet kan namelijk in zeer korte tijd veel gewichtsverlies tot stand laten komen. Het is dus handig om, wanneer je van je overtollige kilo’s af wilt, te kijken of het Dukan dieet wellicht iets voor jou is. Er zijn verschillende boeken geschreven door de dokter, waarin verteld wordt wat het dieet precies inhoudt qua voeding. Gelukkig kun je hieronder gratis meer informatie vinden.

Het Dukan dieet richt zich dus op een verlaagde inname van eiwitten. Dit houdt in dat het lichaam veel meer moet verbranden gedurende de dag. Eiwitten verbranden namelijk per gram ongeveer 20 calorieën, terwijl koolhydraten er maar ongeveer 12 verbranden. Door meer eiwitten in te nemen, is het dus mogelijk om veel meer energie te verbruiken gedurende de dag. Daarbij komt ook kijken dat het Dukan dieet zich richt op spierbouw. Dit betekent dus dat er gesport moet worden gedurende het dieet, om zo de spieren groter te laten worden. Grotere spieren verbruiken ook meer energie, waardoor er nog meer energie verbrand zal worden. Door deze twee te combineren, zal het Dukan dieet een groot succes gaan worden.

Wil je snel en blijvend afvallen? Bekijk dan het mentale dieet plan. Met het mentale dieet plan voorkom je het jojo-effect!

Wist je dat: het Dukan dieet zich richt op 100 verschillende soorten voeding? Een groot deel daarvan richt zich voornamelijk op eiwitten, waar het Dukan dieet dus ook voornamelijk uit zal bestaan. Door de voeding die beschreven wordt zo goed mogelijk te gebruiken in het voedingspatroon, is het mogelijk om veel kilo’s kwijt te raken in korte tijd. Dit gebeurt gelukkig op een gezonde manier, omdat groenten zeer centraal staat in het Dukan. Niet alleen zul je dus kilo’s verliezen, maar het lichaam zal ook veel beter gaan functioneren doordat er veel gezonde voeding gegeten wordt. Het is dus zeker slim om te kiezen voor het Dukan dieet wanneer je graag wilt afvallen, maar ook wanneer je over het algemeen gezonder wilt leven is het een goede keuze.

Werkt het Dukan dieet?

Het Dukan dieet heeft al voor velen een goed effect gehad. Er zijn veel mensen die flink wat kilo’s zijn verloren door dit dieet. Dit garandeert natuurlijk niet dat jij ook veel kilo’s zult gaan verliezen, maar het geeft wel een goede indicatie wat voor effect het dieet kan hebben op het menselijk lichaam. Als je leidt aan zwaar overgewicht, dan is het zeker slim om een dieet als het Dukan dieet te volgen, omdat deze gezonde voeding centraal laat staan in het dieet. Door gezonde voeding is het mogelijk om veel kilo’s te verliezen.

Doordat het Dukan dieet eiwitten centraal laat staan in het dieet, is het een van de weinige diëten waarbij het hongergevoel uit zal blijven. Eiwitten zorgen namelijk voor veel minder hongergevoel, en helpen zelfs om het hongergevoel gedurende de gehele dag weg te laten blijven. Door hier op in te spelen, is het veel gemakkelijker om gewicht te verliezen. Je zult namelijk veel sneller kilo’s kwijtraken wanneer je niet de gehele dag door aan het eten bent om het hongergevoel te laten stoppen. Dat leidt namelijk alleen maar tot het eten van ongezonde voeding. Door ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds eiwitrijke voeding te eten, is het mogelijk om veel minder te eten gedurende de dag en daardoor veel meer gewicht te verliezen.

Tags: ,

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe