Blog

Lief voor jezelf tijdens het lijnen

Je wilt vlak voor je vakantie nog even wat strakker in je vel zitten? Of ben je al een tijdje bezig om die laatste zwangerschapskilo’s kwijt te raken? Afvallen is niet gemakkelijk, dat weten wij allemaal. Daarom moet je tijdens het volgen van een dieet zo lief mogelijk voor jezelf zijn. Daardoor houd je het lijnen langer vol en verminder je de kans op een terugval.

Dieet motivatie

Je kunt nog zo enthousiast beginnen, maar iedere ervaringsdeskundige kan je vertellen dat verleidingen in een klein hoekje zitten. Bitterballen sla je over tijdens een feestje en je moet “nee” zeggen tegen dat lekkere taartje op een verjaardag. Om gemotiveerd te blijven tijdens je dieet is niet altijd gemakkelijk. Het is daarom belangrijk dat je jouw afvalrace zo aangenaam mogelijk laat verlopen.Probeer jezelf steeds te motiveren. Vooral als je het even moeilijk hebt en het liefst de handdoek in de ring wilt gooien is een leuke beloning heel veel waard.

Beloon jezelf

Hoe kun je jezelf het beste belonen tijdens het lijnen? Met eten! Hiermee bedoelen we niet ongezonde snacks zoals chips en chocola, maar juist een gezonde maaltijd.
Eten wat met veel aandacht is bereid smaakt veel beter en geeft stukken meer voldoening dan een snelle maaltijd die je achteloos naar binnen werkt.Maak tijd vrij om een lekkere gezonde maaltijd op tafel te zetten. Gebruik handig en mooi vormgegeven keukengerei van bijvoorbeeld Tapasplanken.nl om de tijd die je in de keuken doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken. Zet een gezellig achtergrondmuziekje aan en ga aan de slag.Vier verloren kilo’s met een gezonde maaltijd en leuk gezelschap. Geef jezelf af en toe een cadeau in de vorm van een mooie fruitschaal, een luxe snijplank of ander praktisch keukengerei, zodat je geen excuses meer hebt om niet gezond te hoeven koken.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe