beweging, Blog, Tips, Voeding

Snel en gezond afslanken

Wanneer je in korte tijd veel gewicht wilt verliezen, dan is het goed als je dit op een gezonde manier wilt gaan doen. Het is namelijk zo dat afslanken in korte tijd vaak gepaard gaat met weinig voeding, en de voeding die daarvoor gebruikt wordt is niet in alle gevallen gezond. Zo kan het zijn dat je jezelf bijna moet uithongeren om veel gewichtsverlies te krijgen, terwijl dit helemaal niet de juiste manier is om afslanken aan te gaan pakken. Het is namelijk veel beter om juist veel voeding te eten, die de spiermassa zal bevorderen. Door veel eiwitten te eten, is het bijvoorbeeld mogelijk om een grotere spiermassa te verkrijgen. Een grotere spiermassa heeft weer als effect dat het lichaam gedurende de dag veel meer energie gaat verbranden. En dit merk je uiteindelijk doordat er veel meer vet verbrand zal gaan worden.

Het is bij afslanken dan ook belangrijk dat je kijkt op welke manier je dit wilt doen. Als je snel en gezond wilt gaan afslanken, dan moet je zelf bijvoorbeeld een goed voedingspatroon opstellen dat vetverbranding stimuleert (zie:  het oerdieet). Het is hiermee mogelijk om in korte tijd veel gewicht te verliezen, op een gezonde manier. Om dit te doen, is het allereerst belangrijk dat je alle ongezonde voeding uit jouw voedingspatroon schrapt. Hieronder vallen onder andere chips, koeken, vet vlees, fast food, enzovoorts. Schrap dit uit je voedingspatroon om zo veel mogelijk resultaat te gaan zien. Vervang deze soorten voeding met groenten en fruit. Geschikte groenten en fruit zijn bijvoorbeeld spinazie, broccoli, bloemkool, appels, bananen, enzovoorts. Door alle tussendoortjes te vervangen met groenten en fruit, zal jouw lichaam een stuk gezonder worden.

Wist je dat: het vervangen van frisdrank met water gemiddeld een extra kilo aan gewichtsverlies per maand kan verwezenlijken? Afslanken kan in de meeste gevallen zeer lastig wanneer er veel frisdrank gedronken wordt. Het is veel beter om dit te vervangen met water, omdat hier geen suikers inzitten. Zelfs in light-frisdranken zitten ongezonde stoffen. De namaaksuiker, aspartaam, zorgt namelijk dat het lichaam de verwachting heeft dat er suiker aankomt. Helaas komt het lichaam bedrogen uit: het is slechts een zoetstof. Het lichaam wil nog steeds die suiker, en creëert daardoor een hongergevoel. Het is dus veel beter om ook light-frisdranken te vervangen met water.

Afslanken kan dus op een gezonde en snelle manier, zolang je je gehele voedingspatroon maar aanpast. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je regelmatig zult gaan sporten. Elke dag twee uur wandelen of hardlopen kan al een groot effect hebben op jouw lichaamsgewicht. Zo is het mogelijk om veel meer gewicht te gaan verliezen, wanneer je dagelijks minimaal twee uur lekker aan het sporten bent. Of het nu krachttraining of cardiotraining is, er zal veel energie verbruikt worden. Deze energie haalt het lichaam uit het vet, door dit te verbranden. En door vetverbranding zul jij uiteindelijk gaan afslanken.

Om gezond en snel te kunnen afslanken, is het dus belangrijk dat je twee essentiële factoren combineert, namelijk veel beweging en een beter voedingspatroon. Schrap alle ongezonde voeding en kom van de bank af. Deze twee factoren zullen leiden tot veel gewichtsverlies op zowel korte als lange termijn. Daarnaast kun je veel energieker  en actiever zijn gedurende de dag. Er zijn dan ook veel voordelen die gepaard gaan met afslanken, dus is het slim om hier ook echt hard voor te gaan werken. Het hoeft niet eens lastig te zien om veel kilo’s kwijt te raken. Elke dag slechts twee uurtjes lekker bezig zijn, of het nu in de sportschool of buiten is, kan dus al een groot verschil maken.

Verschillend afslank behandelingen zijn in enkele gevallen te verhalen op je zorgverzekering. Bekijk verschillende polissen goed om te zien of dit vergoed wordt. Op Zorgverzekeringvergelijken18jaar.nl kies je makkelijk de zorgverzekering die bij jou past.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe