Blog

Wat is overgewicht

Overgewicht, steeds meer Nederlanders hebben er helaas last van. Door ongezonde voeding en te weinig beweging gaat het lichaam meer vet aanmaken dan nodig is. Gevolg is dat dit vet leidt tot aanzienlijk overgewicht. Het is natuurlijk zonde om een perfect gezond lichaam over te laten gaan tot een gewicht dat overgewicht heeft, maar toch kiezen tegenwoordig veel mensen hiervoor. Door de vele lekkere voeding die gegeten kan worden gedurende de dag, is het mogelijk dat er veel vet bij het lichaam komt. Door te weinig beweging wordt dit vet niet meer omgezet in energie, en zal het lichaam dus alleen maar vetter worden. Dit is niet alleen niet erg mooi, maar het is ook nog eens erg gezond en dit zal snel vermageren natuurlijk in de weg staan.

afvallen in een week - wat is overgewichtUit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die leiden aan overgewicht, ook wel obesitas genoemd, fysiek veel minder kunnen presteren, mentaal veel minder lekker in hun vel zitten, grotere kans hebben op hart- en vaatziektes en een kortere levensverwachting hebben. Dat zijn natuurlijk zeer erge factoren die spelen bij het risico van overgewicht. Overgewicht is dan ook een sluipende moordenaar, en kan uiteindelijk zelfs de dood veroorzaken wanneer er niet tijdig iets aan gedaan wordt. Het is dus noodzakelijk dat hier op een of andere manier iets aan gedaan zal worden. Het is echter niet eenvoudig, en het vereist zeer veel discipline om uiteindelijk van het overgewicht af te komen. Toch is het belangrijk dat men probeert van het overgewicht af te komen, omdat er zoveel gezondheidsrisico’s bij mee gemoeid zijn.

Wist je dat: overgewicht in de top 10 van doodsoorzaken in de Westerse wereld staat? Helaas hebben wij als inwoners van een rijk land gemakkelijk toegang tot zeer ongezonde voeding. Doordat we regelmatig kiezen voor een patatje, een kroket en een schep mayo, is het helaas zo dat wij als Nederlanders al snel lijden aan overgewicht. Dit is zonde, want met een beter voedingspatroon hoeft niemand meer overgewicht te hebben. Kamp je op dit moment met overgewicht? Doe er dan gelijk wat aan. Vraag jouw huisarts om advies, en ga eens praten met een dieetdeskundige. Dit zijn twee zeer grote stappen, maar zijn wel twee zeer grote stappen in de juiste richting.

Wat kun je tegen overgewicht doen?

Indien je overgewicht hebt op dit moment, is het handig om hier direct iets aan te doen. Helaas is het in het begin zeer moeilijk, omdat jouw lichaam nog veel van het oude voedingspatroon gewend is. Het is daarom ook handig om direct in het diepe te springen, en gelijk te beginnen met een nieuw voedingspatroon. Hierdoor zul je op lange termijn veel meer gewicht gaan verliezen, waardoor het eenvoudiger is om jouw streefgewicht te gaan bereiken. Wees niet bang om dit in een keer te doen, omdat je uiteindelijk jezelf zult belonen met een mooier en strakker lichaam, en dat is natuurlijk geweldig.

Zoals eerder vermeld, is het in geval van overgewicht handig dat er een gesprek met de huisarts en een dieetdeskundige zal zijn. Hiermee kunnen afspraken gemaakt worden wat betreft het voedingspatroon, en zullen waardevolle tips gegeven worden om van het overgewicht af te komen. Daarnaast is het ook slim om je in te schrijven bij een sportschool. Doe dit echter alleen wanneer de huisarts hier groen licht voor geeft. Mocht je last hebben van spieren of gewrichten, dan is het namelijk niet slim om te gaan sporten. Hierdoor zal het echter wel wat langer duren om van het overgewicht af te komen, omdat beweging helpt om het vet sneller te laten verbranden. Uiteindelijk zul je zelf een levensstijl ontwikkelen die ervoor zorgt dat jij van jouw overgewicht af zult komen.

Tags: ,

1 reactie op “Wat is overgewicht”

  1. On juni 19, 2012 at 12:47 am Beverly responded with... #

    ECHT Super! haha. maar effe serieus: het is goweon simpel. eet van alles en nog wat, gespreid over de dag. vermijd brood,pasta,suiker,light producten, en gebruik een effectieve training van elke dag. de snelheid van afvallen ligt aan de training. niet hoelanger maar hoevaak op een dag train je? dat is belangrijk. check IKWILSPIEREN.blogspot.com

Voeg een reactie toe