Eiwitdieet

Hoe werkt het eiwitdieet?

Steeds vaker komt het eiwitdieet onder de aandacht. Er zouden veel goede resultaten mee behaald zijn door verschillende mensen. Maar hoe werkt het eiwitdieet nu precies, en is dit dieet ook geschikt voor jouw levensstijl? Het eiwitdieet bestaat, zoals de naam al zegt, voornamelijk uit eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke stoffen voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Daarnaast hebben eiwitten de hoogste verbrandingswaarde van alle andere voedingsstoffen. Zo kost het meer kilocalorieën om eiwitten te verbranden dan dat het kost om koolhydraten te verbranden. Alleen hierdoor is het dus al een goed dieet wanneer je af wilt vallen. Daarnaast heeft het eiwitdieet nog andere voordelen. Allereerst helpt het aanzienlijk bij de groei van de spieren. Dit betekent simpel gezegd dat de spieren beter zullen groeien wanneer er veel eiwitten in het lichaam aanwezig zijn.

Het eiwitdieet richt zich dan ook vaak voornamelijk op de spierbouw, en hier is een goede reden voor. Grotere spieren verbruiken meer energie, dus door de spieren te laten groeien, is het mogelijk om veel meer energie te laten verbranden in het lichaam. Juist door dit proces, is het eiwitdieet zo succesvol geworden voor velen. Door het dieet te combineren met sporten, is het mogelijk om fantastische resultaten te behalen. Het voedingspatroon wordt volledig omgegooid, en er zal gebruik gemaakt worden van veel eiwitten, maar hierdoor zal wel het streefgewicht uiteindelijk eenvoudiger bereikt kunnen worden. En dat is dan ook het geheim van het eiwitdieet.

Wist je dat: eiwitten het hongergevoel tegenhouden? We kennen het allemaal: je maag begint te knorren, maar het is nog geen tijd om te eten. Het eiwitdieet heeft hier een aantal handige trucjes op gevonden. Zo worden er flink wat natuurlijke amandelen gegeten tijdens het dieet. De reden hiervoor is dat amandelen het hongergevoel weghalen, doordat zij uit flink wat eiwitten bestaan. Een handjevol amandelen is dan ook een mooie stop tegen het hongergevoel. Het eiwitdieet maakt hier dankbaar gebruik van, en schrijft voor dat er dagelijks twee handjes amandelen gegeten moeten worden wanneer het hongergevoel enigszins voorkomt. Door hier op in te spelen, is het dus mogelijk om gedurende de dag de gehele tijd het hongergevoel te vermijden, en zo veel beter te kunnen functioneren. Want wanneer het hongergevoel eenmaal naar boven komt, zul je je hier helaas de hele tijd op richten. Tijdens het eiwitdieet zal dit dus gelukkig niet voorkomen.

Hoe goed werkt het eiwitdieet?

Het eiwitdieet werkt voor iedereen anders. Tenslotte reageert de een anders op bepaalde voeding dan de ander. Het is dus vooraf niet te zeggen hoeveel gewicht er precies verloren zal worden wanneer het eiwitdieet gevolgd zal worden. Echter is het wel mogelijk om te kijken wat het eiwitdieet voor anderen heeft betekend tot nu toe. Zo kun je ongeveer inschatten wat het voor jou zal gaan betekenen. Er zijn verhalen dat mensen tot wel 10 kilo afgevallen zijn binnen zes weken. Natuurlijk moeten wij deze verhalen met een korreltje zout nemen, en kijken wat men gemiddeld verloren heeft binnen zes weken. Dan komt er uit dat men gemiddeld vijf tot acht kilo kwijtraakt in deze korte periode.

Het eiwitdieet richt zich dus op de speciale werking van eiwitten. Als je graag sport, dan is het zeker slim om het eiwitdieet te volgen. De spiermassa wordt namelijk aanzienlijker groter wanneer de hoeveelheid eiwitten omhooggaat. Zo is het mogelijk om in korte tijd een mooie spiermassa op te bouwen. Of je nu een wasbordje wilt of wilt afvallen bij de heupen, het eiwitdieet kan het antwoord zijn op jouw wensen. Volg het eiwitdieet dan ook slim, en combineer het met sport. Uiteindelijk zul je zien dat dit geweldige effecten zal hebben op jouw lichaam.

Eiwitdieet is in enkele gevallen zelfs te verhalen op een verzekering. Bekijk verschillende polissen goed om te zien of dit vergoed wordt. Op Zorgverzekeringvergelijkenstudenten.nl en Zorgverzekeringvergelijken2014.nl kies je makkelijk de zorgverzekering die bij jou past.

Tags: , ,

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe