Koolhydraten

Afvallen In Een Week zonder Koolhydraten

Is afvallen in een week mogelijk door gebruik te maken van het koolhydraten dieet? Het antwoord is JA, echter net als bij alle andere dieten is het een kwestie van mentale sterkte. Hoe lang ga je het volhouden en hoe ga je het volhouden. Het voordeel van een koolhydraten dieet is dat je erg snel resultaat kunt zien.

Afvallen In Een Week?

Zoals eerder vermeldt is het dus mogelijk om snel af te vallen met het koolhydraten dieet, echter er is een gevaar als je zomaar besluit de koolhydraten weg te laten. Koolhydraten zijn eigenlijk niets anders dan een verzameling van zetmeel en suikers.  Koolhydraten zorgen er dus voor dat je lichaam de zetmeel en suikers (de koolhydraten dus) omzet in energie.  Zou je dus domweg besluiten een koolhydraat dieet te starten en daarbij zo weinig mogelijk koolhydraten tot je neemt, dan heeft dit als gevolg dat je lichaam te weinig zetmeel en suikers om kan zetten in energie. Je zult je minder fit gaan voelen en dit is ook nog eens slecht voor je lichaam. Dit kan nooit de bedoeling zijn van een dieet. Op deze manier is afvallen in een week dus niet verantwoord.

Slechte Koolhydraten

Je zult dus moeten achterhalen welke koolhydraten je met je huidige eetpatroon te veel binnen krijgt. Zo heb je goede en slechte koolhydraten. Suikers zijn onder te verdelen in verschillenden suikers, zo heb je melksuikers, vruchtensuikers en pure suikers. De suikers worden door je lichaam omgezet in glucose. Veel producten met pure suikers zijn niet goed voor je, hier wordt je namelijk dik van. Je kunt beter voor producten kiezen die zetmeel bevatten. Zoals eerder aangeven gebruikt je lichaam koolhydraten als energiebron. Als je een teveel aan koolhydraten binnenkrijgt dan worden deze als vetten in je lichaam opgeslagen en begin je dus dikker te worden. Een teveel aan slechte koolhydraten krijg je dus door producten te eten met slechte koolhydraten, ook wel enkelvoudige koolhydraten genoemd. Producten die enkelvoudige koolhydraten bevatten zijn o.a fruit, koekjes, cake, snoep en vruchtensappen.

Wat mag ik dan wel eten?

Je zult nu waarschijnlijk denken; wat mag ik dan wel eten. Dit is dan ook het probleem bij een koolhydraten dieet. Zojuist hebben we besproken waar slechte koolhydraten in zitten. Dit zit bijvoorbeeld ook in fruit en vruchtensappen, echter het zou niet gezond zijn om deze producten weg te laten. Iedereen heeft immers fruit nodig. Zo zal een groot deel van de producten met slechte koolhydraten toch een benodigde voedingswaarde bevatten. Wil je meer informatie over het aantal koolhydraten per product, kan dan een op de Koolhydratentabel. Afvallen in een week is dus zeker mogelijk met een koolhydraten dieet maar dit zal een kwestie zijn van de juiste producten weglaten en een goede balans vinden tussen goede en slechte koolhydraten. Wij raden dan ook aan om nooit zelf een koolhydraten dieet te starten, maar doe dit in overleg met bijvoorbeeld een dietiste.

Een beter alternatief om snel af te vallen is het mentale dieetplan.

Tags: ,

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe