Koolhydraten

Wat zijn bekende low carb diëten?

Koolhydraatarm dieet

Weinig koolhydraten in de voeding is het fundament bij een koolhydraatarm dieet. In Amerika wordt dit ook wel een Low Carb dieet genoemd. Het is een voedingspatroon dat de inname van koolhydraten verminderd. Het aantal calorieën dat iemand binnenkrijgt wordt beperkt door het verlagen van de koolhydraten. Het aantal koolhydraten wordt bij de diëten verminderd naar dagelijks maximaal dertig tot zestig gram afhankelijk van het dieet en het gewicht van de persoon. Dit is heel anders dan je waarschijnlijk gewend bent te eten. Iedereen eet altijd veel koolhydraten. Zodra de koolhydraten verminderd worden is het mogelijk dat er tijdelijke bijwerkingen optreden. Eén van deze bijwerkingen is vermoeidheid.

Dukan dieet

Het Dukan dieet is gemaakt door dr. Pierre Dukan. Het proteïnedieet is de tweede benaming voor het dieet . Het dieet baseert zich op verlies van gewicht waarbij er veel eiwitten genuttigd worden. Door het terugbrengen van de inname van vetten en koolhydraten wordt het lichaam gedwongen om de vetreserves te gebruiken voor energie. Het Dukan dieet is opgedeeld in vier fasen: de aanvalsfase, doorloopfase, consolidatiefase en het langdurende dieet.

South beach dieet

Het South Beach dieet is een voedingspatroon waarbij alleen de juiste koolhydraten en vetten gegeten worden. Dr. Agatston heeft het dieet uitgedacht. Drie delen doen zich voor in het dieet. In de beginfase worden koolhydraten volledig ontweken. In de tweede fase blijf je dit doen tot het gewenste gewicht gehaald is. In de tweede fase worden de koolhydraten stapsgewijs opnieuw aan de voeding toegevoegd. Het gewenste gewicht vasthouden is de doelstelling van de derde fase. Deze fase richt zich erop dat je zoveel mogelijk op hetzelfde gewicht blijft. Het dieet is dan een permanent dieet waar je niet van moet afwijken. Als je je een tijdje niet aan de regels houdt kan het gewicht er snel weer bijkomen.

Nog geen reacties

Voeg een reactie toe